The perfect wedding gig?

Wanneer kan ik als muzikant zijnde terugkijken op een geslaagd optreden tijdens een huwelijk?

Je zou zeggen dat een optreden pas écht geslaagd is als het bruidspaar nummers kiest waar ik, de muzikant, me volledig op toe kan leggen, omdat het helemaal bij mijn stijl past. Wrong!

Gelukkig start ik altijd, voorafgaand aan elk huwelijk, met een persoonlijke kennismaking bij mij thuis. Ik wil het bruidspaar leren kennen en voelen dat er een klik is. De keuze voor de muziek is en moet persoonlijk zijn, daarom is het zo mooi om te weten te komen van wat voor soort muziek het bruidspaar houdt. Dit zegt iets over het karakter van de ‘lovebirds’. Het is niet aan mij om dat te bepalen en daarom geloof ik niet in een vaste repertoire-lijst. Het kan echter wel dienen als referentie, maar wanneer ik het bruidspaar de volledige vrijheid geef in hun keuze dan krijg ik de kans om het zo persoonlijk mogelijk te maken.

Uiteraard heb ik een volledig eigen stijl. Ik ben namelijk niet de personen van wie ik de door het bruidspaar gekozen nummers cover. Dat wil ik ook niet zijn, want ik ben trots op mijn eigen stijl. Daardoor kan ik mijn creativiteit de vrije loop laten op al bestaande nummers. Het arrangement maak ik dusdanig, zodat het helemaal past bij mijn stijl en bij het bruidspaar. Daardoor ontstaan er vaak hele verrassende, maar bovenal persoonlijke creaties. Bruidspaar happy, muzikant happy!

Billy Nomates | Lars Zebregs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *